Richtlijnen site Temse

coronavirus-ksv-temse

Update dinsdag 10 november

Op dinsdag 10 november ontvingen we van de sportdienst het bericht dat op last van de burgemeester en het schepencollege trainen in het Fernand Schuermanstadion niet langer toegelaten is, ook niet voor de spelers van 2008 en jonger.

Update vrijdag 30 oktober 2020

De vergadering van het federaal overlegcomité van 30 oktober vaardigde geen nieuwe richtlijnen uit met betrekking tot het jeugdvoetbal. Dit betekent dat de trainingen van U6 tot en met U13 inclusief de herststage voor deze leeftijden kunnen doorgaan.

Voor wat de trainingen betreft legde het gemeentebestuur nog wel bijkomende maatregelen op:

 1. Per training is er maar 1 (groot)ouder of gezinslid per kind toegelaten.
 2. Alle toeschouwers moeten achter de omheining op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar staan.
 3. Bij trainingen op het kunstgrasveld blijven de toeschouwers achter de hoge omheining. Alleen de spelers komen dus op het veld.
 4. Het dragen van een mondmasker is verplicht.
 5. Het Paviljoen (kleedkamerblok) gaat volledig dicht voor iedereen. Dus ook de toiletten kunnen niet meer gebruikt worden. Hiervoor kan je nog terecht onder de chalet (oude kantine).

In deze omstandigheden gaan we geen vriendschappelijke wedstrijden organiseren voor de onder- en middenbouw. Aangezien de maatregelen al gelden tot en met 13 december lijkt de kans zeer klein dat er dit jaar nog wedstrijden gespeeld worden.


Update: donderdag 29 oktober 2020

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen en de beslissingen van Voetbal Vlaanderen op woensdag 28 oktober 2020 kunnen we u het volgende meedelen met betrekking tot de wedstrijden en trainingen van onze jeugdploegen:

Ploegen U6 t.e.m U13

 • Teamtrainingen gaan gewoon door.
 • Geen wedstrijden (noch vriendschappelijk, noch in competitieverband) meer.

Ploegen U14 t.e.m U17

 • Geen trainingen en wedstrijden (zowel in competitie als vriendschappelijk) meer vanaf donderdag 29/10.

Onze herfststage gaat door voor spelers tot en met U13 (geboortejaar 2008).

Welke maatregelen gelden ook nog steeds:

 • Wie zich ziek voelt, verwittigt de trainer en blijft uiteraard thuis.
 • Het dragen van een mondmasker en het bewaren van anderhalve meter afstand zijn verplicht. De training bekijken samen met andere ouders kan dus niet.
 • De Club 45 (kantine) is gesloten.

We rekenen erop dat iedereen deze richtlijnen strikt naleeft! Doe dit in het belang van uw eigen kind en de andere spelers. Alleen op deze manier kunnen we hopelijk zo snel mogelijk terugkeren naar een normale situatie.