De dames van de kledijcel

Het kledijproces is elk seizoen hetzelfde. Na het vastleggen van het kledijpakket komt de kledijcel in actie bij het passen tijdens de inschrijvingsdagen. Daarna volgt de bestelling, de controle van de levering, het samenstellen van de individuele pakketten en het bedrukken van de namen. De kledijcel wil al bij de start van de trainingen zoveel mogelijk spelers van hun kledij te voorzien. Dat lukte de voorbije seizoenen zeer goed. Maar om in dit opzet te slagen, zijn er veel helpende handen nodig. In het tussenseizoen lanceerde het bestuur een oproep naar extra medewerkers. Tina Waem en Kelly Hogie gingen gretig op de uitnodiging in. Samen met Bart Moens, Patrick Heyndrickx en Guy Poels maken zij nu deel uit van de kledijcel van de jeugd.

Kelly Hogie

Kelly Hogie

Tina Waem

Tina Waem

Zijn jullie zelf professioneel actief in de modewereld?

Kelly: Neen helemaal niet. Ik heb een diploma bachelor marketing, maar werkte 13 jaar op de boekhoudafdeling van een ziekenhuis (AZ Nikolaas) en sinds 2 jaar op de personeelsdienst van Zorgpunt Waasland.

Tina: Ook bij mij is er geen link met de mode. Als verpleegkundige werk ik op de afdeling cardiologie van AZ Nikolaas.

Hoe kwamen jullie in het voetbal terecht?

Kelly: Mijn echtgenoot was lang actief in het liefhebbersvoetbal. Toen Robbe (Meersman – U14) voetbalde bij de U8 van Sint-Niklaas stond ik aan de lijn als afgevaardigde. Daarna speelde hij voor Waasland-Beveren maar daar deed ik zelf niets.

Tina: Mijn echtgenoot Johan was lang de afgevaardigde van het eerste elftal bij Temse en Sint-Niklaas (Nieuwkerken). Daar nam ik ook de taak van afgevaardigde bij de jeugd op mij en zette ik mij ook in bij de footlunches en de kledijcel. Intussen spelen Brent (De Gendt – U17) en Yanis (U15) terug bij Temse en ben ik hier aan mijn derde seizoen als afgevaardigde bezig.

Nog tijd voor andere hobby’s?

Kelly: We gaan met het gezin graag kamperen. Dit seizoen hoopten we dat te combineren met de verplaatsingen van Robbe. Helaas lukte dat nog maar één
keer.

Tina: De zonen naar de trainingen en wedstrijden brengen is mijn voornaamste hobby. Maar ik probeer toch nog drie keer per week te gaan lopen.

De stap naar de kledijcel is voor jullie beiden wel heel verschillend?

Kelly: Toen Robbe de overstap naar Temse maakte, keek ik uit interesse even naar de website en zag ik de vacature. Ik stelde mij meteen kandidaat omdat ik wel iets wou doen voor de club van mijn zoon.

Tina: Ik ben dus al langer actief als afgevaardigde en het kledijgebeuren is mij ook niet vreemd. Daarom stelde ik mij kandidaat.

En jullie eerste ervaringen?

Kelly: Dat is mij tot nu toe zeer goed bevallen. De cel werkt zeer gestructureerd en we krijgen heel veel positieve reacties.  Ik leerde via deze weg ook de club beter
kennen.

Tina: Tijdens de pasdagen is het best wel druk. De flexibiliteit vind ik een groot voordeel. Je bepaalt zelf wanneer je tijd kan vrijmaken. Er zijn geen vaste dagen of uren.

Tot slot en verwijzend naar de naam van ons magazine. Ken je de buitenspelregel en kan je die ook uitleggen?

Kelly: Voor mij is dat tweemaal een ja!

Tina: Ik ken de regel maar die uitgelegd krijgen aan mijn moeder die regelmatig komt kijken dat is nog wat anders. Ik blijf het proberen.

Bedankt voor dit dubbelinterview maar vooral om onze kledijcel een vrouwelijke boost te geven!