Blue White Talents

Om de talenten uit onze jeugdopleiding extra te prikkelen, brengen we hen samen in teamtrainingen om het niveau en de handelingssnelheid nog hoger te leggen. Als kers op de taart spelen deze talentengroepen ook wedstrijden tegen eliteclubs. Deze wedstrijden worden gefilmd en achteraf geanalyseerd om de spelers nog meer te laten nadenken over zichzelf als voetballer.

blue-white-talents

Blue White Heartbeats

Er is niets zo specifiek en individueel als de conditionele groei van een speler. Vanaf U14 raden we de ouders dan ook aan om hun zoon of dochter met een hartslagmeter te laten trainen. Zo kunnen wij monitoren of elk kind de juiste prikkel op het juiste moment krijgt. De conditionele testings doorheen het jaar zijn de objectieve maatstaven en gebruiken we als leidraad. Hoe meer we weten, hoe gerichter we kunnen bijsturen op conditioneel vlak.

blue-white-heartbeats

Blue White Development

Elke speler heeft zijn eigen technische werkpunten. Via meerdere technische testings tijdens het seizoen en observaties van de teamcoaches en coördinatoren werken we voor elke speler uit wat zijn of haar werkpunten zijn en hoe we die kunnen aanpakken.

Zo wordt elke speler geregeld uit een teamtraining genomen om op een specifiek werkthema een half uur te oefenen. Zien we progressie in de sessies Blue White Development en in de testings? Super! Dan pakken we een nieuw werkpunt aan. Zo werken we op maat van elk individu.

blue-white-development

Blue White Mental

Het mentale aspect in voetbal is enorm belangrijk, maar tegelijk ook moeilijk in te schatten en om te zetten of te verbeteren in de praktijk. Daarom riepen we de professionele hulp in van het Psychologisch Centrum Temse. Een groep psychologen observeren en analyseren onze spelers en maken op basis daarvan een algemene mentale kaart. Zo kunnen we ook mentale valkuilen definiëren en aanpakken.

logo-psychologisch-centrum-temse

Blue White Fit

Een gezonde geest in een gezond lichaam … die leuze staat altijd voorop. Spelers die kampen met een kwaaltje of een ernstige blessure kunnen bij onze jeugdkinesist terecht alvorens ze terug deelnemen aan de teamtrainingen. Onze jeugdkinesist geeft ondersteuning op drie fronten:

  1. Hij bereidt de speler voor op de teamtrainingen met voetbalspecifieke en lichaamsalgemene oefeningen op het veld.
  2. Hij geeft duidelijke richtlijnen mee aan de teamcoach wat betreft de belasting die de speler mag krijgen op training.
  3. Hij voorziet de geblesseerde speler van oefeningen om preventief aan de slag te gaan om soortgelijke of identieke blessures in de toekomst te vermijden.

Spelers die kampen met een blessure zijn niet verplicht zich te laten behandelen in de praktijk van de jeugdkinesist. Maar finaal is het wel de jeugdkinesist die groen licht geeft aan de speler om de trainingen te hervatten.