Samenwerkingsverbanden

Waarom werkt onze academie samen met andere clubs?

De afgelopen drie seizoenen hebben we vanuit de Voetbal Academie Temse meer en meer ingezet op vruchtbare samenwerkingen met regionale en provinciale clubs uit omringende regio’s. De redenen achter de samenwerkingsverbanden zijn talrijk en zijn er vooral om alle clubs binnen de samenwerking sterker te maken en te verbeteren.

Allereerst wil de club samenwerkingen aangaan om de algemene kennis te verbreden en nieuwe perspectieven te leren kennen. Er zijn heel wat projecten en ideeën die voortvloeien uit de interactie met andere clubs.

Daarnaast is de kennismaking met andere clubs heel belangrijk voor de externe scouting en om een positief imago te verspreiden.

Met welke clubs werken we samen?

Al deze clubs zijn doelgericht gekozen en gecontacteerd. We zochten clubs uit de buurt om de spelers die bij ons uitvloeien een goed alternatief te vinden.

Zodoende hebben we met SVE Bazel (regio Kruibeke), VK Velle (regio Temse), Sint-Amands en FCS Mariekerke-Branst en Lippelo (regio Klein-Brabant), Daknam en Eksaarde (regio Lokeren) een gezonde spreiding van zusterclubs die zelf ook heel actief en ambitieus bezig zijn om de nadruk meer en meer te leggen op de jeugdwerking.

Wat houdt een samenwerking in?

De essentie van de samenwerkingen met de clubs waarmee we een samenwerkingsverband hebben, is dat we ze nauwgezet, concreet en zowel praktisch als achterliggend helpen met de gehele ontwikkeling van hun jeugdvisie-en missie. Het is heel belangrijk om te melden dat we de jeugdvisie en -missie van onze eigen jeugdwerking niet opleggen aan de andere clubs. Zij hebben hun eigen context, perspectief en benadering.

Elke club krijgt een ambassadeur toegewezen die als opdracht heeft om de ideeën en projecten van onze jeugdopleiding voor te stellen zodat de samenwerkingsclub zelf kiest of het de projecten zelf ook wil uitrollen. Concreet wil dat zeggen dat onze ambassadeur onderstaande zaken concreet kan uitrollen:

  • Ondersteuning TVJO: uitwerken thema’s, trainingen, …
  • Uitwerken trainersvergaderingen: specifiek voetbaltechnisch vertrekkend vanuit de visie en missie
    van de samenwerkingsclub
  • Uitwerken en opvolgen projecten: BWD, BWTA, BWM, …
  • Demotrainingen
  • Testing

Vanuit de sportieve cel zal ook hulp aangeboden worden voor de doelstellingen en ambities die de
samenwerkingsclubs hebben voor hun audit.