Even voorstellen: VK Velle

Onze jeugdwerking heeft dit seizoen een officiële samenwerking met Eendracht Bazel, F.C. Daknam, K.F.C. Eksaarde, FCS Mariekerke–Branst, K.S.K. Sint-Amands, V.V. Herleving Lippelo en VK Velle. Verspreid over het volledige seizoen zetten we telkens één van onze zusterclubs in de schijnwerpers.

VK Velle

VK Velle sloot als laatste club een samenwerkingsverband met onze academie. Omdat Velle deel uitmaakt van groot Temse en omwille van het unieke karakter van deze club in het Vlaamse voetballandschap krijgen ze de primeur om als eerste hun verhaal te doen. We legden ons oor te luisteren bij voorzitter Jos Verhulst.

VK Velle zag het levenslicht op 8 juni 1975. Gelijklopend met de oprichting van de club werd het sportterrein Velle ingehuldigd op gronden die eigendom waren van de kerkfabriek Sint-Jozef. Het kantinegebouw annex kleedruimte kwam er pas in 1979 toen de leden de handen uit de mouwen staken door een vroeger schoolgebouw in Puurs af te breken en opnieuw op te bouwen. Dit gebouw doet nu nog steeds dienst als kantine. De uitbreidingswerken gingen de afgelopen jaren onverminderd voort. Het terrein werd verlengd van 80 meter naar 97 meter. Tevens bouwde de club, met uitsluitend eigen middelen, een nieuw sanitair blok. Vandaag ijvert de club voor een extra terrein om haar werking nog te kunnen uitbreiden.

logo VK Velle

VK Velle is actief in het liefhebbersvoetbal. Eerst in het verbond “Stevra”, later in ‘Het land van Beveren’ en nu bij Walivo. Momenteel is er liefhebbersvoetbal op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag. Op vrijdagavond spelen de veteranen.

Onder bezieling van Siegfried De Cock is VK Velle één van de weinige liefhebbersploegen die jeugdvoetbal aanbiedt onder de koepel van Voetbal Vlaanderen. Omdat Velle maar over 1 terrein beschikt, kunnen er momenteel enkel spelers tot en met U9 terecht.

Op vraag van VK Velle om te praten over een mogelijke samenwerking gingen we heel graag in. Vanuit onze academie voorzien we met Bart en Koen de nodige ondersteuning. Daarnaast engageren wij ons om de jeugdcoaches van VK Velle te begeleiden naar een meer gestroomlijnde aanpak van trainen en coachen. De spelers U7 en U8 van Velle kregen ook de kans om 1 maal per week te komen meetrainen op Temse. Een tiental spelers maakt hiervan al gebruik.

Kortom een samenwerking die op korte termijn zeer concreet werd uitgebouwd met een maximum aan wederzijds respect.